Blog - Tudástár - Közösség - Társkereső

Etikus Nonmonogámia

Nem kell megváltoznod.
Akkor sem, ha monogám vagy.
Akkor sem, ha többet szeretsz egyszerre.

Blog - Tudástár - Közösség - Társkereső

Etikus Nonmonogámia

Nem kell megváltoznod.
Akkor sem, ha monogám vagy.
Akkor sem, ha többet szeretsz egyszerre.

Blog - Tudástár - Közösség - Társkereső

Etikus Nonmonogámia

Nem kell megváltoznod.
Akkor sem, ha monogám vagy.
Akkor sem, ha többet szeretsz egyszerre.

Ahol hallhattál már rólunk

Legújabb cikkeink az etikus nonmonogámiával kapcsolatban

POLIAMORIA - SWINGER - NYITOTT KAPCSOLAT
poliamoria sziv

7 jel, hogy nem “rossz vagy a párkapcsolatokban”, hanem poliamor

Mielőtt felfedeztem volna a poliamoriát, évekig azt hittem, hogy "nem vagyok jó a párkapcsolatokban". Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek: nincsen velem baj.
létezik-e-az-igazi

Létezik-e az “igazi”, a Nagy Ő? És baj-e, ha nem?

Az egész kultúránk, az egész civilizációnk az Igazi eszményére épül. Így nősz föl. Ezt keresed mindenkiben. Pedig az igazi nem létezik.
pockok

Monogámia – avagy miért bűn a megcsalás?

Két féle ember él a Földön: az egyik, aki elismeri, hogy időnként megkíván másokat is párja mellett (mégha nem is teljesíti be a vágyát) és aki magának és a világnak is azt hazudja, hogy nem.

Az etikus non-monogámia - ha jól gyakorolják - az adás művészete. A tisztelet, a figyelem, az energia, a szeretet, az öröm adásáé, nem pedig ezek hajszolásáé, ahogyan sajnos sokan félreértelmezik azt. Számos formája van a rövidtávútól az örökkévalóig, a felületestől az elmélyültig. Igazából pont annyi formája van, mint ahány féle ember kapcsolódik egymáshoz: szinte minden kapcsolat egyedi.

Az etikus non-monogámia sokkal-sokkal több és messzemutatóbb a szexualitásnál. Olyannyira, hogy néha nem is kapcsolódik hozzá testiség: kérlek felejtsd el az orgiákról és vad promiszkuitásról szóló előzetes feltételezéseidet. Ahogy már leírtam: az adás művészete az élvezetek hajszolása helyett.

0%

A nem-monogám kultúrák aránya a világon
(BBC)

0%

Akik bevallottan léptek már félre monogám házasságban
(Divorce Magazine)

0%

30 év alattiak, akik szeretnének nem-monogám kapcsolatban élni
(Pride.com)

0%

Ennyien éltek már nem monogám kapcsolatban
(Journal of Sex & Marital Therapy)

Ezen az oldalon lesz szó nyitott  kapcsolatokról, swingerről, poliamoriáról - de nem lesz szó megcsalásról. Kizárólag minden érintett fél tudtával és közös beleegyezésével létrejött, etikus, egymást építő kapcsolati forma tartozik tárgykörünkbe.

Senkit sem szeretnék meggyőzni, hogy innentől e szerint a filozófia szerint kéne élnie és nem gondolom, hogy egy etikus non-monogám kapcsolat jobb lenne, mint egy jól működő, tudatos döntésen alapuló monogám kapcsolat. De mindenkit szeretnék hívni arra, hogy gondolja át az itt felvetődő kérdéseket és adjon magának őszinte választ ezekre.

Ha pedig úgy érzed, szeretnéd kinyitni az aranyozott kalitka ajtaját és nem csak magad, de a partnered is szeretnéd engedni repülni, hasznos tudásra, jó forrásokra lelsz majd itt.

Készen állsz, hogy megtanuld használni a szárnyaidat?

Scroll to Top