• Összes
  • Poliamor történetek
  • Poliamoria kezdőknek
  • Swinger
  • Szexualitás
  • Uncategorized
  • Vas Anna blog
Swinger

Swinger – ezt a cikket olvas el, ha félsz belevágni!

Az embek 89%-a álmodozik a többes szexről, mégis csak 10-18 százalék próbálja ki. Izgat a swinger, de félsz? Válasz a 7 leggyakoribb félelemre!
Poliamoria kezdőknek

Tegyük tisztába: mi (és mi nem) a poliamoria?

Mivel a poliamoria egyre gyakrabban fordul elő a médiában, a filmekben, és garantálom, hogy a jövőben még gyakrabban fogsz vele cikkekben, beszélgetésekben találkozni, itt az ideje, hogy rendet tegyünk a fejekben!
Ágoston László TEDx poliamoria
Poliamor történetek

Lebontani a monogámia börtönének falait – a saját történetem

Miért lenne nekem attól rossz, hogyha a párom mást is szeret? Őszintén szólva sohasem értettem miért kéne bárkinek is monogámnak lennie. Nem tűnt logikusnak.
tatu együttes leszbikus pár
Szexualitás

Ne félj a nem heteroszexuális gondolataidtól – többen vagyunk, mint gondolnád!

A tudomány szerint nincs is olyan éles határvonal a "heteroszexuális" és a "nem heteroszexuális" emberek között. És sokkal többen tartoznak a "nem tisztán heteroszexuális" csoportba, mint gondolni merted volna...
Uncategorized

Unikornis

(a cikk hamarosan bővül)olyan biszexuális, nyitott gondolkodású nő, aki párokhoz csatlakozik szexuális élményeinek gyarapítása miatt.
Poliamoria kezdőknek

A monogám párválasztás metaforája: a kukorica‑paradigma

A párválasztás olyan, mintha át kéne kelnünk egy hatalmas kukoricamezőn és az lenne a cél, hogy a legnagyobb cső kukoricát találjuk meg.
vas-anna-balazseknal
Vas Anna blog

Vas Anna Balázséknál

Az ország leghallgatottabb reggeli műsorában kérdeztek az életformánkról.
Poliamoria hármas
Vas Anna blog

A szerelmem szerelme

A poliamoriában metamornak nevezzük a szerelmünk szerelmét. A rendszerben ezek a legérdekesebb és legkülönösebb kapcsolatok.
poliamoria sziv
Poliamoria kezdőknek

7 jel, hogy nem „rossz vagy a párkapcsolatokban”, hanem poliamor

Mielőtt felfedeztem volna a poliamoriát, évekig azt hittem, hogy "nem vagyok jó a párkapcsolatokban". Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek: nincsen velem baj.
létezik-e-az-igazi
Poliamoria kezdőknek

Létezik-e az „igazi”, a Nagy Ő? És baj-e, ha nem?

Az egész kultúránk, az egész civilizációnk az Igazi eszményére épül. Így nősz föl. Ezt keresed mindenkiben. Pedig az igazi nem létezik.
Poliamoria kezdőknek

7 lépés, amit meg kell tenned, ha nyitott kapcsolatot akartok

Egyszer egy fiatal srác a vonatállomáson egy idős bácsit pillantott meg a peronon. Fején ódivatú kalap, kezében virágcsokor. Egy idős néni szállt le nehézkesen, segítséggel a gyorsvonatról és a két öreg a maga lassan gyors tempójában rohant, hogy megöleljék egymást.
pockok
Poliamoria kezdőknek

Monogámia – avagy miért bűn a megcsalás?

Két féle ember él a Földön: az egyik, aki elismeri, hogy időnként megkíván másokat is párja mellett (mégha nem is teljesíti be a vágyát) és aki magának és a világnak is azt hazudja, hogy nem.
Poliamoria kezdőknek

Nem fizikailag hűségesnek lenni

A hagyományos hűség a hidegháborúra emlékeztet: mindketten szeretnénk lépni, de egyikőnk se teszi, hogy morálisan sakkban tarthassa a saját hűségével vagy annak látszatával a másikat.
Poliamoria kezdőknek

6. rész: Miért nem vagyok féltékeny?

A féltékenység a legrosszabb dolog, ami egy párkapcsolattal történhet – legyen bár valódi alapja vagy se. Egyetlen mondatban bebizonyítom, hogy a féltékenység teljesen értelmetlen! Én sohasem voltam képes igazán féltékeny lenni amikor felfogtam: ha el akar hagyni, kár erőlködni a megtartásán, ha nem akar elhagyni, kár erőlködni a magadhoz kötözésén. Nyilván, volt olyan, hogy kikértem …

6. rész: Miért nem vagyok féltékeny? Tovább olvasom

tokeletes-nap
Vas Anna blog

Egy tökéletes nap Poliországban

De Kornél megírta chaten, hogy pont most mondta: „Szívesen megiszom egy kávét a nőddel” én meg visszaírtam, hogy „én is szívesen megiszom egy kávét a nőddel”.
az-elso-ejszaka
Vas Anna blog

Az első éjszakám

Annyira könnyű volt levetkőzni bárki előtt. Fiatal voltam és feszes. Világbajnok mellekkel megáldva. Addigra már pontosan tudtam, hogyan hat a testem a férfiakra. Azóta eltelt tizenegy év.
kettot-szeretni
Vas Anna blog

Hogyan lehet kettőt szeretni

Andrással tizenhárom éve vagyunk együtt. Ha nem volt még olyan kapcsolatod, ami tovább tartott mint egy évtized, akkor könnyű pálcát törnöd felettünk, ha viszont már volt, minden szavam érteni fogod.
a-ferjem-randizik
Vas Anna blog

Miközben a férjem randizik

Eleinte nagyon furcsa volt mikor randizni ment. Izgultam érte. Szurkoltam, hogy jól sikerüljön. Ezen a ponton még egyáltalán nem voltam féltékeny.
remelem-randi
Vas Anna blog

Remélem, hogy randi

Otthon elmesélem Andrásnak, hogy asszem Kornél randira hívott. Kicsit értetlenkedik, hogy hogy nem tudom randi-e vagy sem. Vonogatom a vállam. Megiszunk egy sört, és nagyon remélem, hogy randi.
Vas Anna blog

Kornél színrelép

Kornél Ildi párja lassan 5 éve, és persze Nikié közel 14 éve. Mikor bekerültem a budapesti poli-szubkultúrába, rengeteget hallottam róluk. Ők egy ilyen „bezzeg” csapat.
Vas Anna blog

A nyitás első lépései

Mikor szóba kerül a poliamoria, azt a kérdést teszik fel nekem talán a leggyakrabban: Ezt hogy tudtad megbeszélni Andrással? Hogyan hoztad szóba?
Vas Anna blog

A legnagyobb baj a monogámiával

Ha két évvel korábban találkozunk. Nemet mondok a kérdésére. Azért mondtam volna nemet, mert féltem volna. Féltem volna, hogy túl nagy lesz a kísértés. Féltem volna, hogy túl közel engedem magamhoz, és fájni fog, hogy nem csókolhatom meg.
Vas Anna blog

Nekem ez a legnehezebb

De inkább arról írok, ami most fáj és nehéz. Az elválásról. Mikor elindulok. Nehéz elindulni, nehéz otthagyni a puhameleget, nehéz otthagyni a férjem, a gyerekeim. Egy részem ott marad, az egyik felem nem mozdulna, nem indulna, maradna velük. Ilyenkor kettészakadok.
poli-vagyok
Vas Anna blog

Lehet, hogy poliamor vagyok?

Ma lettem 33 éves. Csodás életem van. Nagyszerű férj, két szuper gyerek, szép otthon.... akkor vajon miért zokogok?
Poliamoria kezdőknek

7. rész: Beszéljünk végre a poliamoriáról!

Etikus non-monogámia. Szexelhetsz másokkal, sőt, akár bele is szerethetsz másokba. Akár többe is egyszerre. Mert képes vagy rá és mert nincsen ebben semmi rossz. És teheted mindezt úgy, hogy a párod is élvezi! Ha a legelső fejezetben írtam volna le ezt, bizonyára minden porcikád tiltakozott volna: hiszen másra vagy nevelve, egy hiábavaló párkapcsolati modellt állítottak …

7. rész: Beszéljünk végre a poliamoriáról! Tovább olvasom

Scroll to Top