• Összes
  • Általános
  • Kezdőknek
  • Swinger
  • Szexualitás
  • Történetek
  • Vas Anna blog
Általános

9 jel, hogy bántalmazó, abuzív kapcsolatban élsz

Amikor bántalmazó, abuzív kapcsolatokról beszélünk, sokan hiszik, hogy ez kizárólag fizikai bántalmazást jelent. Pedig rengeteg módja van annak, hogy egy ember (és itt fontos kiemelniünk: férfi és nő egyaránt!) visszaéljen a kötelékkel, a másik szeretetével vagy gyengeségével. Az alábbiakban Franklin Veaux és Eve Rickert “More Than Two” című könyvének előszava alapján 9 olyan dolgot mutatok …

9 jel, hogy bántalmazó, abuzív kapcsolatban élsz Tovább olvasom

Swinger

Swinger – ezt a cikket olvasd el, ha félsz belevágni!

Az embek 89%-a álmodozik a többes szexről, mégis csak 10-18 százalék próbálja ki. Izgat a swinger, de félsz? Válasz a 7 leggyakoribb félelemre!

Kezdőknek

Tegyük tisztába: mi (és mi nem) a poliamoria?

Mivel a poliamoria egyre gyakrabban fordul elő a médiában, a filmekben, és garantálom, hogy a jövőben még gyakrabban fogsz vele cikkekben, beszélgetésekben találkozni, itt az ideje, hogy rendet tegyünk a fejekben!

Történetek

Lebontani a monogámia börtönének falait – a saját történetem

Miért lenne nekem attól rossz, hogyha a párom mást is szeret? Őszintén szólva sohasem értettem miért kéne bárkinek is monogámnak lennie. Nem tűnt logikusnak.

Szexualitás

Ne félj a nem heteroszexuális gondolataidtól – többen vagyunk, mint gondolnád!

A tudomány szerint nincs is olyan éles határvonal a “heteroszexuális” és a “nem heteroszexuális” emberek között. És sokkal többen tartoznak a “nem tisztán heteroszexuális” csoportba, mint gondolni merted volna…

Kezdőknek

Miért sikertelenek a kapcsolataink: a kukorica‑paradigma

A párválasztás olyan, mintha át kéne kelnünk egy hatalmas kukoricamezőn és az lenne a cél, hogy a legnagyobb cső kukoricát találjuk meg.

Vas Anna blog

Vas Anna Balázséknál

Az ország leghallgatottabb reggeli műsorában kérdeztek az életformánkról.

Vas Anna blog

A szerelmem szerelme

A poliamoriában metamornak nevezzük a szerelmünk szerelmét. A rendszerben ezek a legérdekesebb és legkülönösebb kapcsolatok.

Kezdőknek

7 jel, hogy nem “rossz vagy a párkapcsolatokban”, hanem poliamor

Mielőtt felfedeztem volna a poliamoriát, évekig azt hittem, hogy “nem vagyok jó a párkapcsolatokban”. Ennyi idő kellett, hogy rájöjjek: nincsen velem baj.

Kezdőknek

Létezik-e az “igazi”, a Nagy Ő? És baj-e, ha nem?

Az egész kultúránk, az egész civilizációnk az Igazi eszményére épül. Így nősz föl. Ezt keresed mindenkiben. Pedig az igazi nem létezik.

Kezdőknek

Monogámia – avagy miért bűn a megcsalás?

Két féle ember él a Földön: az egyik, aki elismeri, hogy időnként megkíván másokat is párja mellett (mégha nem is teljesíti be a vágyát) és aki magának és a világnak is azt hazudja, hogy nem.

Vas Anna blog

Egy tökéletes nap Poliországban

De Kornél megírta chaten, hogy pont most mondta: „Szívesen megiszom egy kávét a nőddel” én meg visszaírtam, hogy „én is szívesen megiszom egy kávét a nőddel”.

Vas Anna blog

Az első éjszakám

Annyira könnyű volt levetkőzni bárki előtt. Fiatal voltam és feszes. Világbajnok mellekkel megáldva. Addigra már pontosan tudtam, hogyan hat a testem a férfiakra. Azóta eltelt tizenegy év.

Vas Anna blog

Hogyan lehet kettőt szeretni

Andrással tizenhárom éve vagyunk együtt. Ha nem volt még olyan kapcsolatod, ami tovább tartott mint egy évtized, akkor könnyű pálcát törnöd felettünk, ha viszont már volt, minden szavam érteni fogod.

Vas Anna blog

Miközben a férjem randizik

Eleinte nagyon furcsa volt mikor randizni ment. Izgultam érte. Szurkoltam, hogy jól sikerüljön. Ezen a ponton még egyáltalán nem voltam féltékeny.

Vas Anna blog

Remélem, hogy randi

Otthon elmesélem Andrásnak, hogy asszem Kornél randira hívott. Kicsit értetlenkedik, hogy hogy nem tudom randi-e vagy sem. Vonogatom a vállam. Megiszunk egy sört, és nagyon remélem, hogy randi.

Vas Anna blog

Kornél színrelép

Kornél Ildi párja lassan 5 éve, és persze Nikié közel 14 éve. Mikor bekerültem a budapesti poli-szubkultúrába, rengeteget hallottam róluk. Ők egy ilyen „bezzeg” csapat.

Vas Anna blog

A nyitás első lépései

Mikor szóba kerül a poliamoria, azt a kérdést teszik fel nekem talán a leggyakrabban: Ezt hogy tudtad megbeszélni Andrással? Hogyan hoztad szóba?

Vas Anna blog

A legnagyobb baj a monogámiával

Ha két évvel korábban találkozunk. Nemet mondok a kérdésére. Azért mondtam volna nemet, mert féltem volna. Féltem volna, hogy túl nagy lesz a kísértés. Féltem volna, hogy túl közel engedem magamhoz, és fájni fog, hogy nem csókolhatom meg.

Vas Anna blog

Nekem ez a legnehezebb

De inkább arról írok, ami most fáj és nehéz. Az elválásról. Mikor elindulok. Nehéz elindulni, nehéz otthagyni a puhameleget, nehéz otthagyni a férjem, a gyerekeim. Egy részem ott marad, az egyik felem nem mozdulna, nem indulna, maradna velük. Ilyenkor kettészakadok.

Vas Anna blog

Lehet, hogy poliamor vagyok?

Ma lettem 33 éves. Csodás életem van. Nagyszerű férj, két szuper gyerek, szép otthon…. akkor vajon miért zokogok?

Scroll to Top